Annons

Annons

Lövbiffsrullader med läckra tillbehör

Klassiska rullader som får ligga och puttra lite längre i såsen och blir riktigt möra. Baconskivorna runt om ger god sälta och smak till både kött och sås.

Annons

Lövbiffsrullader
4 personer
ca 600 g lövbiff
salt, svartpeppar
2 inlagda gurkor
2 morötter
140 g skivad bacon
2 msk smör
4 dl vatten

Sås:
2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
2 msk fransk senap
1 msk Maizena redning

Garnering:
krusbladig persilja

Servera med:
kokt potatis
gelé
kokta grönsaker
pressgurka

Lägg ut köttet på en skärbräda, salta och peppra.
Skär gurkorna i stavar. Skala och skär morötterna i stavar. Lägg en morots och gurkstav på varje köttbit och rulla ihop. Linda en baconskiva runt och fäst fast med tandpetare.
Hetta upp smöret och bryn köttet runt om. Tillsätt vattnet och sänk värmen, låt rulladerna koka sakta under lock 35-40 minuter.
Ta upp rulladerna, håll dem varma. Sila skyn och häll tillbaka i pannan. Rör ner grädde, soja, senap och fond i såsen och låt den koka upp. Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner rulladerna igen, garnera med persilja. Servera med kokt potatis, gurka, gelé och kokta grönsaker.

Tips!
Börja alltid bryna med skarven nedåt, då håller köttet bättre ihop.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Helgmys med tacowraps

Örtbakad fläskfilé lindad med parmaskinka

Skink- och gorgonzolafyllda lövbiffar

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons