Annons

Annons

Skinkfyllda oxrulader i krämig sås

Läckert långkok som får puttra länge på spisen – och får massor av smak. Perfekt som söndagsmiddag!

Lövbiffsrullader med skinka recept

Lövbiffsrullader med skinka – recept

4 personer

8 skivor lövbiff
3 msk senap
8 skivor rökt skinka
2 msk finhackad timjan
½-1 liter vatten
4 msk kalvfond
1 gul lök
smör till stekning
3–4 msk vetemjöl
3 dl grädde
250 g ädelost
1 tsk soja

Annons

Servering:
pressad potatis

1. Placera lövbiffsskivorna på ett skärbräde. Banka ut dem med en kastrull, lägg plastfolie mellan kastrull och kött.
2. Bred senap på skivorna och placera skinkskivorna ovanpå. Strö över timjan. Rulla samman köttet från den ena änden till den andra, fäst med tandpetare.
3. Koka upp vattnet med kalvfonden. Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret och fräs löken blank och smidig. Bryn ruladerna runt om på hög värme så att de får fin färg.
4. Lägg ner ruladerna och löken 
i buljongen. Låt grytan puttra ca 50–60 minuter.
5. Ta upp ruladerna. Ta bort tandpetarna. Sila buljongen och häll tillbaka i grytan. Vispa ut mjölet 
i halva mängden vispgrädde. Häll över i grytan och vispa noga så att såsen blir helt slät. Häll på resterande mängd grädde.
6. Dela osten i mindre bitar och låt smälta ner i såsen. Tillsätt soja. Lägg ner ruladerna. Klipp lite persilja över och servera med pressad potatis.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Lövbiffspanna med kantareller

Lövbiff med chimichurri och rostad potatissallad

Snabb pastagratäng med lövbiff och tomat

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…