Annons

Annons

Lyckas med glutenfritt!

Att baka glutenfritt är egentligen inte svårare än traditionell bakning. Men det tar ett tag att lära sig hur degarna och smeterna beter sig, och vilken konsistens som ger bäst resultat.

Annons

shutterstock_203043133_35427

Tänk på detta när du ska baka glutenfritt bröd:
1. Var noga med att mäta glutenfritt mjöl. Det är inte lika fluffigt som vanligt mjöl och packas ofta ihop i förpackningen.

2. Använd kall degvätska och låt degen jäsa en gång, men då gärna länge.

3. Blanda degar och smeter ordentligt med en elvisp. En glutenfri deg behöver inte knådas, eftersom den inte innehåller glutentrådar som måste bearbetas för att byggas upp.

4. En glutenfri deg ska vara mycket lösare än andra degar, annars blir brödet torrt. Mjöla händerna och jobba snabbt med degen.

5. Psylliumhusk ger luftiga och saftiga bakverk, men även fiberhusk och pofiber fungerar bra.

6. Låt det nygräddade matbrödet svalna innan du skär upp det, annars kan det upplevas som degigt i mitten. Förvara gärna i frysen och tina upp efter behov.

Tips ur boken Baka Glutenfritt, Bonnier Fakta.

LÄS OCKSÅ:
Glutenfritt bröd med lingon och aprikos
Glutenfritt valnötsbröd i form

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons