Annons

Annons

Lyxig laxrulle

Festligt och enkelt på samma gång!

Laxrulle
4-6 personer
50 g smör
1 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning:
200 g färskost
1 kruka basilika
1 citron, rivet skal
200 g kallrökt skivad lax

Garnering:
4-5 basilikablad
1 citron

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Tillsätt vatten och grädde och låt koka upp. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills smeten släpper kastrullens botten. Låt smeten svalna något.
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje ägg.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm. Bred ut smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills den fått fin färg. Låt svalna.
Mixa samman färskost, basilika och citronskal. Bred det mesta av röran på omeletten, men spara lite till dekoration. Lägg laxskivorna ovanpå och rulla ihop som en rulltårta.
Klickar resten av laxröran på toppen och dekorera med skivade citroner och några basilikablad.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Servera ett glas vitt vin. Vi har vintipsen här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…