Annons
Annons

Lyxig potatispaj

Är det enda du har i kylen några ostskalkar och en skål kokt potatis. Då kan du skatta dig lycklig för nu kan du göra den godaste potatispajen. Nåja, du behöver några fler ingredienser också dels för att göra en pajdeg och så lite smaksättning. 

?retRunt_Januarimat
4 personer
Pajdeg:
150 gram smör, kylskåpskallt
4 dl vetemjöl
1/2 dl iskallt vatten
salt

Fyllning:
10 kokta potatisar
4 dl riven ost av olika slag
2 dl crème fraiche
1 kruka gräslök, finhackad
1 rödlök, finhackad
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
en klick smör

Annons

Mixa smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Kavla ut degen mellan två smörpapper och låt den sedan ligga kallt minst en kvart.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Blanda ner crème fraiche, gräslök, rödlök och kryddor. Riv ner osten. Smaka av.
Kavla ut pajdegen så att den täcker din pajform. Lägg fyllningen i skalet och grädda ca 25 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Av Anette Roswall

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…