Annons

Annons

Lyxiga högrevsbullar

Bjud på middag med lyxiga köttbullar på högrev i klassisk gräddsås smaksatt med vinbärsgelé.

Annons
Kötbullar i gräddsås

Lyxiga högrevsbullar

4 personer
1/2 gul lök
500 g högrevsfärs
1/2 dl fiberhavregryn
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk worcestershiresås
smör till stekning

Sås:
2 schalottenlökar
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl grädde
1/2–1 msk svartvinbärsgelé
1/2–1 msk kinesisk soja
svartpeppar

Garnering:
hackad persilja

Skala löken och grovriv den.
Rör ihop färsen med lök, fiberhavregryn, grädde, ägg, salt, peppar och worcestershiresås.
Rulla köttbullar med blöta händer och lägg på en sköljd skärbräda.
Stek köttbullarna gyllene i omgångar i stekpanna. Ställ åt sidan.
Sås: Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i smör i stekpannan i 5 minuter utan att löken tar färg.
Späd med vatten, fond och grädde. Låt koka i 5 minuter.
Vispa ner gelé och smaka av med soja och peppar. Lägg ner köttbullarna och låt dem puttra i såsen i 5 minuter.
Garnera med persilja. Servera med potatismos och rårörda lingon.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Köttbullar i smakrik tomatsås

Citronköttbullar i syrlig sky

Tagliatelle med lammfärsbullar

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons