Annons

Annons

Glutenfri lyxlängd med nutella

Fika med hembakat! Ett recept du inte får missa!

Annons

Glutenfritt av Janet Gustavsson

Glutenfri deg är i regel lösare än annan deg, därför är det lättare att spritsa eller klicka ut degen i formar när man vill ha bullar.

Grunddeg som passar de flesta bröd:
25 g jäst
50 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma, stött
6 dl glutenfri mjölmix, Semper
1. Smula ner jästen i en degbunke, smält matfettet och tillsätt mjölken, röt ut jästen i den ljumma degvätskan, tillsätt socker, salt, kardemumma och mjölmix.

Lyxig längd med nutella
1 längd
en sats grunddeg

Fyllning:
1 1/2 dl Nutella
1 ägg till pensling

1. Gör grunddegen, låt jäsa övertäckt 30 minuter.
2. Arbeta samman degen på mjölmixat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta, bred på Nutella och rulla samman som en rulltårta.
3. Skär ett snitt rakt igenom på längden, spara 2 cm längst upp. Fläta så snittytan kommer upp. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Pensla med ägg och grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.

 

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons