Annons

Annons

Mandelmusslor med citronkräm

Fyll spröda mandelmusslor med en lagom syrlig citronkräm och toppa med bär.

Annons

Mandelmusslor, Citronkräm

20–25 stycken
100 g mandelmassa
75 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 ägg

Riv mandelmassan grovt. Dela smöret i bitar. Kör mandelmassa, smör och vetemjöl i matberedare. Tillsätt ägget. Kör till en deg.

Lägg degen i en plastpåse och låt vila kallt ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla ut degen till längder och dela i bitar. Tryck ut dem i mandelmusselformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Stjälp upp medan de är varma.

Citronkräm
Räcker till 10 mandelmusslor eller 15 muffins
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
3 msk färskpressad citronsaft
1/2 citron, finrivet skal
2 äggulor
1 msk smör

Blanda vatten, socker, majsstärkelse, citronskal och -saft i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Rör ner gulorna, en i taget. Låt krämen sjuda upp under omrörning (den får inte koka). Blanda i smöret och låt svalna. Fyll mandelmusslor eller muffins.

Recept Lena Söderström
Foto Anna Skoog

Recept! Baka gott till jul!

saffranskakor med citron och kokos
Recept: Saffranskakor med citron och kokos

julgodis
Recept: Godaste rischokladen

Vörtbröd
Recept: Julens vörtbröd

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons