Annons

Annons

Mangosorbet med minimaränger och solroskrisp

En mjuk och krämig sorbet som serveras men len vaniljglass, frasiga minimaränger och solroskrisp med lätt rostad smak. En helt fantastisk kombination! Om du förbereder solroskrispet så är det enkelt att göra den här desserten precis innan servering.

Annons

Ulf Svensson

4 personer

Mangosorbet:
300 g fryst mango
1 msk florsocker

Solroskrisp:
1 dl solrosfrön
2 msk flytande honung
1/2 krm flingsalt

Till servering:
1 färsk, ätmogen mango
1/2 liter vaniljglass
1/2 liter färska hallon
minimaränger
citronmeliss

Ta fram den frysta mangon och låt den tina något.

Krisp: Rosta solrosfröna i en torr medelvarm stekpanna. Ringla över honung och skaka om. Låt honungen hastigt bubbla ihop med fröna i pannan. Häll över på ett smörpapper. Smula över saltet. Låt svalna och torka helt, bryt sedan isär krispet.
Skala den färska mangon. Tärna fruktköttet.

Sorbet: Mixa den halvtinade mangon ihop med florsockret till en slät sorbet.
Fördela sorbeten i glas eller skålar. Lägg i en kula glass i varje glas, lägg på de färska mangobitarna och hallonen runt om. Strö över solroskrisp och minimaränger. Garnera med citronmeliss och servera.

Av Malin Landqvist Foto: Ulf Svensson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons