Annons

Annons

Marängrulltårta med kokos och blåbär

Godaste rulltårtan för alla blåbärsälskare!

Annons
Marängrulltårta med kokos och blåbär

Marängrulltårta med kokos och blåbär

Ca 10 bitar
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 + 2 1/2 dl riven kokos
1/2 citron, finrivet skal

Fyllning:
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl blåbär

Garnering:
2 dl vispgrädde
1 dl blåbär

Sätt ugnen på 150 grader.
Smöra ett bakplåtspapper och lägg i en långpanna. Strö 1 dl kokosflingor över papperet.
Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning tills smeten är blank och tjock. Vänd ner 2 1/2 dl kokosflingor och citronskal. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapperet.
Grädda mitt i ugnen ca 35–40 minuter. Marängen ska stelna och få lite färg.
Vänd upp marängen på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort gräddningspapperet.
Låt svalna.
Vispa grädden tjock och fluffig och bred ut på den kalla kakan. Strö över blåbären. Rulla ihop från långsidan.
Garnera kakan med vispad grädde och blåbär.

Recept Bitte E:son Foto Anders Norrsell

LÄS MER:
Glutenfria chokladmuffins med blåbärstopp

Nötig blåbärspaj

Frozen yoghurtbars med müsli

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons