Annons

Annons

Jordgubbspavlova med hallon och blåbär

Underbar marängtårta toppad med generöst med vispgrädde och färska bär. Garanterat en succè!

Marängtårta med jordgubbar recept

Marängtårta med jordgubbar – recept

4–5 personer

Botten:
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
2 tsk röd karamellfärg
Topping:
5 dl vispgrädde
½ dl jordgubbar + ev andra bär 
(vi valde hallon och blåbär)
Garnering:
florsocker
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Sätt ugnen på125°.
2. Botten: Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Tillsätt 2 dl av sockret och vispa i ca 1 minut. Tillsätt resterande mängd socker, 
lite i taget. Tillsätt karamellfärg och fortsätt vispa tills du har en jämn
rosa smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en cirkel som är ca 24 cm i diameter. Smörj cirkeln med lite olja och klicka ut smeten 
i cirkeln. Bred ut smeten så att det blir en liten grop i mitten. Grädda
på nedersta falsen i ugnen i drygt 1 timme. Stäng av ugnen och 
låt marängen kallna i ugnen.
3. Lägg marängen på ett uppläggningsfat. Klicka på vispad grädde och toppa med jordgubbar skurna
i halvor eller kvartar och ev andra bär. Sikta över florsocker och 
garnera med kryddgrönt.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Marängtårta med jordgubbar

Marängrulltårta med kokos och blåbär

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…