Annons

Annons

Jordgubbspavlova med hallon och blåbär

Underbar marängtårta toppad med generöst med vispgrädde och färska bär. Garanterat en succè!

Marängtårta med jordgubbar recept

Marängtårta med jordgubbar – recept

4–5 personer

Botten:
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
2 tsk röd karamellfärg
Topping:
5 dl vispgrädde
½ dl jordgubbar + ev andra bär 
(vi valde hallon och blåbär)
Garnering:
florsocker
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Sätt ugnen på125°.
2. Botten: Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Tillsätt 2 dl av sockret och vispa i ca 1 minut. Tillsätt resterande mängd socker, 
lite i taget. Tillsätt karamellfärg och fortsätt vispa tills du har en jämn
rosa smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en cirkel som är ca 24 cm i diameter. Smörj cirkeln med lite olja och klicka ut smeten 
i cirkeln. Bred ut smeten så att det blir en liten grop i mitten. Grädda
på nedersta falsen i ugnen i drygt 1 timme. Stäng av ugnen och 
låt marängen kallna i ugnen.
3. Lägg marängen på ett uppläggningsfat. Klicka på vispad grädde och toppa med jordgubbar skurna
i halvor eller kvartar och ev andra bär. Sikta över florsocker och 
garnera med kryddgrönt.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Marängtårta med jordgubbar

Marängrulltårta med kokos och blåbär

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…