Annons
Annons

Matjessilltartar med äpple

En liten matjestartar serverad i glas, du kan också välja att servera röran ex på en bit vörtbröd eller grovt bröd.

matjesill

8 bufféportioner
150 g matjessillfiléer
2 ägg, hårdkokta
1/2 liten röd lök
1 litet rött äpple
2 msk finhackad dill
2 msk finklippt gräslök
1 äggula

Garnering:
dill

Låt sillen rinna av, torka av den på hushållspapper. Dela silen i mindre bitar. Skala och finhacka ägg och lök. Tärna äpplet. Blanda sill, ägg, lök, dill, gräslök, äpple. Rör ner äggulan.
Fördela blandningen i glas. Garnera med dill och servera.

Annons

Tips!
Mingelmat som man kan hålla i handen är smart val på glöggfest med många gäster. Lägg maten i små glas, koppar, på skedar eller i miniformar.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Andrs Norrsell

PROVA OCKSÅ:
minipajer
Smördegspajer med saffran och tomat

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…