Annons

Annons

Matredaktörens val: 3-rättersmeny till påsken 2017

Ibland orkar man inte vara kreativ och komma på vad man ska ställa på matbordet. Har du noll idéer till påskmiddagen? Lugn, vi har lösningen.

Fågel, fisk eller mittemellan. Påsken är ännu en högtid där maten står i fokus. Men vissa av oss har slut på inspiration.

Bild: IBL

Vi bad Året Runts matredaktör, Daniela Gossell, sätta ihop en 3-rätters påskmeny för alla oss som inte orkar tänka efter.

Förrätt:

6 smarriga toppings till ägghalvorna

Annons

Ägg är nästan ett måste på påskbordet. Som förrätt är det perfekt att duka upp med härliga ägghalvor toppade med smakrika röror. Antingen väljer du en av alla dessa läckerheter – eller ställer fram lite olika varianter. Oavsett vilket blir det garanterat succé.

Här hittar du recepten!

Huvudrätt:

Lammstek med krämig potatisgratäng

Lammsteken blir en underbar bjudrätt med den krämiga potatisgratängen med fänkål och vitlök. Rätten är dessutom supersmidig. Ställ in lammstek och potatisgratäng samtidigt. Låt sedan gratängen stå kvar medan köttet vilar.

Här har du hela receptet!

Efterrätt:

Smördegsbakelse med persika

Snabblagad dessert som är god till kaffet! Förutom att det är enkelt är det också väldigt gott.

Här har du hela receptet!

Vill du ha ännu mer inspiration?

Här finns alla våra recept samlade på en plats!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…