Annons

Mazariner med knaprigt toscatäcke

Bästa kombon! Mumsiga mazariner med knaprigt toscatäcke.

Toscamazariner

20 stycken

4½ dl vetemjöl
1½ dl florsocker
175 g smör
Mandelsmet:
250 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
3 äggulor
Toscasmet:
75 g smör
¾ dl vispgrädde
1 dl strösocker
3 msk honung
150 g grovt hackade valnötter

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda mjöl, florsocker och smör, och tryck ut i formarna.
3. Mandelsmet: Rör ihop riven mandelmassa och rumsvarmt smör. Rör i ägg och äggulor. Klicka smeten i formarna. Grädda strax under ugnens mitt, 15 minuter. Ta ut formarna. Höj värmen till 200°.
4. Toscasmet: Blanda smör, grädde, socker och honung och koka tills det börjar tjockna. Rör i valnötter.
5. Fördela smeten över kakorna. Grädda tills toscan fått fin färg, ca 10 minuter. Låt svalna innan de tas ur formarna.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mazarinäppelkaka med kardemumma

Glutenfria hallonmazariner

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…