Annons

Annons

Medelhavsfilé med tortellinisallad

festfile
4 portioner
Här har vi rullat in fläskfilén i skinkskivor, det ger en härig lätt knaprig salt smak runt köttet.
1 fläskfilé á 700 g
6 skivor prosciutto
1/2 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
3-4 msk färska örter ex basilika, persilja, rosmarin och salvia
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
Tortellinisallad:
1 förpackning färsk tortellini med ost fyllning á 500 g
200 g färsk spenat
2 msk smör eller margarin
250 g små plommontomater, gärna i olika färger.
150 g sugarsnaps
1/2 dl grön pesto
1 dl crème fraiche
Garnering:
Kryddgrönt, ex basilika

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Putsa köttet. Lägg skinkskivorna omlott på en skärbräda. Halvera, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Grovhacka örterna. Strö ut hackade örter, chili och vitlök på skinkskivorna. Lägg fläskfilén överst. Rulla in fläskfilén i skinkan, se till att skinkan sitter fast ordentligt. Fäst med tandpetare om det behövs. Krydda.
Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en bakplåtspappersklädd långpanna och stek i ugnens mitt i ca 20 minuter eller till dess att köttet har en innertemperatur på ca 70 grader. Ta ut köttet, låt det vila en stund innan du skär upp det i skivor.
Koka tortellinin efter förpackningens anvisningar. Spola av i kallt vatten och häll olja på pastan så att den inte klibbar.
Ansa spenaten.
Hetta upp matfett i en stekpanna och fräs spenaten blank och smidig utan att den får färg. Halvera tomaterna. Ansa sugarsnapsen och koka dem i lättsaltat vatten i ca 1 minut, spola genast av i kallt vatten. Dela dem på mitten.
Blanda crème fraiche och pesto. Blanda samman samtliga ingredienser till salladen och rör i pestoblandningen i salladen.
Garnera med basilika och servera till köttet.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…