Annons

Annons

Mexikansk köttfärssoppa med bönor och ost

Lättlagad och härligt kryddad köttfärssoppa som serveras med ett gott bröd.

Annons
Mexikansk köttfärssoppa med bönor och ost

Mexikansk köttfärssoppa med bönor och ost

4 personer
2 msk smör
500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 liten squash
2 potatisar
3 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1,3 liter vatten
3 msk kalvfond
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 dl svarta bönor
salt och svartpeppar

Topping:
1 dl crème fraiche
1/2 dl riven ost

Garnering:
kryddgrönt

Servera med:
bröd

Hetta upp smör i en gryta. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och dela i bitar. Ansa och tärna squashen. Skala och tärna potatisen i mellanstora tärningar.
Vänd ner allt grönsakshack i färsblandningen. Tillsätt tomatpuré och samtliga kryddor och fräs vidare ca 2 minuter.
Tillsätt vatten, fond och krossade tomater och låt koka ca 15 minuter.
Skölj bönorna. Vänd ner i soppan. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
Blanda crème fraiche och ost. Toppa soppan med oströran, garnera med kryddgrönt och servera med bröd.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Baka härliga medelhavsbröd

Vridna baguetter

Tomatsoppa med kryddig korv och matvete

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons