Annons

Annons

Söta sockerkakor i miniformat

Det är omöjligt att motstå dessa söta sockerkakor i miniformat. Extra gott blir det med syrlig glasyr på toppen och grädde till. Mums!

Dessa är gräddade i muffinsbleck i sockerkaksformat. Men det går lika bra i vanliga muffinsformar.

Minisockerkakor

8 stycken

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
11/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
11/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
1 citron, rivet skal + pressad saft från ½ citron

Glasyr:
11/2 dl florsocker
½ citron, pressad saft
strössel

Annons

Servering:
vispgrädde och valfria bär eller frukt

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det 
svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och
vaniljsocker; sikta ner det 
i smeten. Tillsätt smält smör, grädde, citronskal och citronsaft; rör ihop till en smet.
4. Smörj silikonformar och
fördela smeten i dem. Grädda strax under mitten av ugnen, 15–20 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt
kakorna svalna.
5. Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft och häll det över 
kakorna. Strö strössel över. Servera med grädde, bär eller skivad frukt.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Glutenfria mini-brownies

Chokladsockerkaka med glasyr

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…