Annons

Annons

Minicalzones med mozzarella

Små, oemotståndliga pizza-piroger med svamp, spenat och massor av god ost.

Foto: Tor Johnsson
 6 stycken

25 g jäst

1 tsk salt
3 dl vatten, 37 grader
1 msk olivolja
ca 7 dl vetemjöl
250 g fryst bladspenat
150 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 förp mozzarella
2 msk olivolja
1/2 kruka basilika
salt, svartpeppar

Smula jästen i en bunke, rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.

Tina spenaten. Tärna svamp­en och stek den i 1 msk olivolja. Ställ åt sidan.
Skala och hacka vitlöken. Fräs spenaten i en stekpanna i 1 msk olivolja. Tillsätt vitlök och tom­atpuré när vätskan i spenaten dunstat bort. Salta och peppra och rör ner svampen. Ta spenat­en från värmen. Hacka basilika och riv mozzarella grovt. Rör ner i spenatbladningen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda degen lätt och dela i 6 delar. Rulla varje deg till en bulle och kavla ut den till en run­del. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och lägg på fyll­ningen. Vik degen över fyll­ningen och nyp ihop kanterna ordentligt. Grädda ca 20 mi­nuter.

Fler goda piroger:

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Indiska samosas
Svamppiroger
Empanadas med kycklingfyllning

 

Av Ylva Porsklev
Foto: Tor Johnsson

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…