Annons

Annons

Smarriga minipaj med räkor och parmesanost

Små söta bjudpajer som kan ätas såväl varma som kalla. Ett recept som kommer att göra succé på festen.

Året Runt

Minipajer med räkor och parmesanost.

ca 12 stycken:
1 kyld smördegsplatta
1 äggFyllning:
1,5 dl parmesanost
500 g oskalade räkor

Stanning:
3 äggulor
2 dl gräddfil
2 msk finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Pensling:
1 ägg
Garnering:
räkor
dillvipporSätt ugnen på 225 grader.

Annons
Sporra eller skär ut 7–8 cm stora kvadrater ur smördegen. Lägg i folieformar så att lite av kanterna hänger utanför.
Pensla smördegen med uppvispat ägg. Riv parmesanosten. Skala räkorna, spara några till garnering. Fördela parmesan och räkor i formarna.

Vispa ihop ingredienserna till stanningen och häll i formarna. Ställ på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera med räkor och dill.

Recept av Bitte E:son Forsberg
Foto Anders Norrsell

Fler goda recept på smarriga pajer hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…