Annons
Annons

Minipajer med chevre och fikon

Bjud på små, goda portionspajer med chevre och fikon.

Annons

minipajer med chevré och fikon

Små portionspajer som kan förberedas och ätas varma eller kalla.

12 stycken
1 smördegsplatta, kyld
1 ägg

Fyllning:
150 g chevre
1 dl riven parmesan eller annan lagrad ost
3 färska fikon, i klyftor

Äggstanning:
2 dl gräddfil
3 ägg
salt, svartpeppar
1 msk finklippt gräslök

Garnering:
fikonklyftor
kryddgrönt

Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegsplattan enligt anvisningen på förpackningen. Dela plattan i 12 lika stora delar, ca 9×9 cm. Lägg smördegsskivorna i aluminiumformar och pensla med ett uppvispat ägg.

Kantskär osten, dela i skivor eller bitar och fördela i varje form. Strö över riven ost. Lägg en fikonklyfta i varje form.

Blanda och vispa äggstanningen. Fördela i formarna.

Grädda mitt i ugnen 18-20 minuter. Täck över med folie om de får för mycket färg. Garnera med fikonklyftor och kryddgrönt.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Recept på fler goda tilltugg till glögg och adventsmys

minipajer
Recept: Minipajer med cheddar och skinka

Minipajer
Recept: Minipajer med saffran och tomat

Kronärtskocksbottnar med ädeloströra
Recept: Kronärtskocksbottnar med ädeloströra

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…