Annons

Annons

Minipajer med lax och gravlaxsås

Baka snabba minipajer med färdig smördeg och gravlax. Perfekt som tilltugg till drinken!

Annons
bjud på småpajer

Minipajer med lax och gravlaxsås.

12 stycken
1 smördegsplatta
1 ägg

Fyllning:
150–200 g kallrökt lax
1 msk finhackad dill
1 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottensost

Stanning:
1 dl gräddfil
1/2 dl gravlaxsås
3 ägg

Garnering:
kryddgrönt
laxstrimlor

Sätt ugnen på 200 grader

Rulla ut smördegsplattan. Dela den i 12 lika stora kvadrater, 8×8 cm. Lägg smördegsskivorna i aluminiumformar. Nagga med en gaffel. Pensla smördegen med ett uppvispat ägg.

Strimla laxen. Spara några strimlor till garnering. Blanda lax och dill och fördela laxbitarna i pajerna. Strö över osten.

Vispa ihop stanningen och häll över pajerna. Peta med en gaffel så att den rinner ner i fyllningen.

Grädda 18–20 minuter. Kontrollera så att pajen inte får för mycket färg. Garnera med lax och dill.

Tips! Servera gravlaxsås blandad med gräddfil till pajerna.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norsell

Fler goda recept på paj hittar du här>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons