Annons

Annons

Mördegskaka med glasyr

Sommarens bästa fikabröd bakar du i långpanna.

baka i långpanna

God mördegskaka i långpanna med god glasyrtopping.

ca 30 bitar
150 g smör, kallt
1 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning 1:
25 g smör
1 ägg
350 g mandelmassa

Fyllning 2:
1 1/2 dl hallonsylt

Garnering:
2 msk vatten
3 dl florsocker
2 dl hallon

Annons

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Mixa ihop smör, socker, ägg samt mjölblandningen till en deg, och kavla ut till en platta, ca 30×40 cm. Lägg i en långpanna i samma storlek, klädd med bakplåtspapper. Ställ in i kylen ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och smält smör. Bred fyllningen över kakan och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Bred på hallonsylten över den varma kakan. Ställ sedan kallt.
Rör ihop vatten och florsocker till en glasyr och ringla eller bred den över kakan. Strö över hallon och låt glasyren stelna. Skär sedan upp i rutor.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…