Annons

Annons

Mörk chokladkola

Ljuvligt recept! Gör extra många chokladkola så att de räcker ända till jul!

Fler recept på julgodis hittar du här:
Drömgod vaniljkola
Saffranstryfflar
Kolaseg rischoklad

Mörk chokladkola
ca 30 stycken
En härligt seg kola med tydlig och god chokladsmak. Glykossirap finns i Dansukkers sortiment och kan köpas i välsorterade matbutiker.

Annons

25 g smör
2 msk kakao
1 dl strösocker
1/2 dl glykossirap
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl ljus sirap
1 krm salt
1/2 tsk ättiksprit, 12 %

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda kakao och socker och rör ner i kastrullen tillsammans med glykossirap, grädde, sirap, salt och ättika.
Koka utan lock och låt blandningen bubbla hela tiden, tills du har en temperatur på 125 grader. Häll upp smeten i en form, ca 20×25 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt halvstelna och klipp i lagom stora bitar. Vira in kolorna i smörpapper eller cellofan.

Gilla Året Runt på Facebook

Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Fler recept på julgodis hittar du här:
Drömgod vaniljkola
Saffranstryfflar
Kolaseg rischoklad

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…