Annons

Annons

Morotskaka

Baka en sockerfri morotskaka! En morotskaka sötad med steviasocker, fylld med knapriga valnötter och en frisk topping ovanpå.

Annons
Morotskaka

Morotskaka

Recept: Baka sockerfritt

10 bitar
3–4 finrivna morötter (300 g)
4 ägg
1 dl sukrin
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl dinkelsikt
2 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 tsk kanel
1 krm salt
1 citron, skal + saft
1 dl valnötter

Topping:
1 dl kvarg, 10 %
1 dl crème fraiche, 34 %
1 tsk sukrin

Garnering:
rivet citronskal
riven morot

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 22 cm i diameter. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och sukrin vitt och pösigt. Blanda ihop mandelmjöl, dinkelsikt, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt de rivna morötterna, rivet citronskal och citronsaft i äggsmeten och vänd till sist ner mjölblandningen.

Krossa valnötterna lätt och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp på bakgaller.
När kakan kallnat, vispa ihop ingredienserna till toppingen och bred över kakan. Garnera med finrivet citronskal och riven morot.

LÄS OCKSÅ: 7 steg – så blir du av med sötsuget

Recept och foto Åsa Swanberg

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons