Annons

Annons

Morotsmuffins 
med limetopping

Godast morotsmuffins bakar du snabbt och enkelt. Toppa med en krämig glasyr med smak av lime!

Morotsmuffins med glasyr recept

Morotsmuffins med glasyr

20 stycken
3 ägg
2 ½ dl rörsocker
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl majsstärkelse
1 ½ dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ tsk salt
¾ dl rapsolja
1 ½ dl valnötter
4 dl rivna morötter

Annons

Topping:
200 g färskost
50 g smör, rumsvarmt
5 dl florsocker
limeskal

Garnering:
valnötter

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda
ner mandelmjöl, majsstärkelse, rismjöl, bakpulver, 
vaniljsocker, kanel och salt. Rör i olja, grovt hackade valnötter och rivna morötter.
3. Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck och häll smeten i formarna.
4. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna.
5. Topping: Vispa färskost, smör och florsocker krämigt. Smaksätt med rivet limeskal. Spritsa
eller klicka toppingen på muffinsen och 
garnera med valnötter.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Drömgoda kladdkakemuffins med dumlekola

Glutenfria jordgubbscupcakes

Blåbärsmuffins

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…