Annons

Annons

Morotskaka med glasyr och jordgubbar

Citronglasyren på de söta och saftiga morotsrutorna gör rutorna till riktiga läckerbitar.

morotskaka

Morotskakan är god att servera som en liten minibakelse med en klick vispad grädde eller lite vispad crème fraiche smaksatt med lite vaniljsocker.

ca 25 rutor
6 ägg
2 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
2 tsk vaniljsocker
6 dl fint rivna morötter
2 dl neutral matolja

Annons

Topping:
300 g färskost naturell
ca 1 dl florsocker
1/2–1 citron, saften
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten. Rör ihop morötter och olja och tillsätt i smeten.

Klä en långpanna, ca 25×30 cm med bakplåtspapper och häll i smeten, släta till. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.

Rör ihop glasyren och bred ut på den kalla kakan. Skär i rutor och garnera varje ruta med en skivad eller halverad jordgubbe.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

I vår webbshop hittar du massor av praktiska och fina prylar som gör matlagningen extra rolig – titta in här >>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…