Annons

Annons

Morotssoppa med chili och apelsinröra

Många vill äta mer hälsosamt med mer grönt och mindre kött. Prova vår goda soppa med morötter, potatis och räkor

Annons

morotssoppa

4 personer
1 gul lök
1/2 röd chilifrukt
olivolja att steka i
400 g morötter
4 potatisar
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk citron, pressad
ganska mycket salt

Créme fraiche med apelsin:
2 dl crème fraiche
1 apelsin, finrivet skal
salt, efter smak
peppar, efter smak

Servering:
200-300 g räkor, skalade

Hacka löken. Dela chilin på längden och skär bort kärnor och kärnhus. Skär fruktköttet i riktigt små bitar.
Fräs lök och chili i olivolja i en gryta, löken ska bli mjuk och glansig. Skala och skär morot och potatis i jämnstora bitar och tillsätt dem tillsammans med vatten och buljongtärning till grytan. Låt soppan koka i 20-25 minuter tills potatisen och moroten är mjuk.
Kör soppan slät med en stavmixer. Smaka av soppan med citron och salt.
Röra: Blanda crème fraiche, apelsinskal, salt och peppar till en röra.
Servera soppan med crème fraicheröra och skalade räkor.

Recept: Baka bröd till soppan

Tips! Räkorna kan ersättas med kräftstjärtar eller crabsticks.

Recept av Kristina Eriksson
Foto Åsa Dahlgren

Recept på fler goda soppor

jordärtskockssoppa
Jordärtskockssoppa

Fisksoppa med saffransdoft
Fisksoppa med saffransdoft

grynx8
Köttfärssoppa med sting

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons