Annons

Annons

Morotssoppa med granatäpple

Morotssoppa med granatäpple förgyller vilken vardagsmiddag som helst!

Morotssoppa 
med granatäpple
4 personer
1 kg morötter
2 gula lökar
2 msk rapsolja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl riven västerbottensost
1 apelsin, pressad saft
salt och peppar
Topping:
½ granatäpple
Garnering:
persilja
Servering:
bröd

Annons

1. Skala och riv morötterna grovt.
2. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med olja. Tillsätt morötterna, vatten och buljongtärningar, låt koka i ca 10 minuter. Mixa till en slät soppa.
3. Rör ner ost och apelsinsaft. Smaka av med salt och peppar.
4. Fördela soppan i 4 tallrikar. Toppa med från granatäppelkärnor och garnera med ett litet blad persilja. Servera med bröd.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…