Annons

Annons

Mozzarellafalukorv med senapsrostade rotfrukter

Helstekt falukorv med både mozzarella och pesto. Gott och lättlagat.

Annons
Mozzarellafalukorv med senapsrostade rotfrukter

Mozzarellafalukorv med senapsrostade rotfrukter

4 personer
500 g falukorv
250 g mozzarella
1/2 burk grön pesto
Rotfrukter:
6 potatisar
2 sötpotatisar
4 morötter
4 msk olivolja
2 msk skånsk senap
1/2 dl finhackad persilja

Dra skinnet av korven och skär i skivor, nästan hela vägen ner men inte helt igenom. Bred pesto mellan korvskivorna och lite ovanpå.
Skiva mozzarellaosten och placera skivorna mellan korvskivorna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta potatisarna, halvera eller klyfta dem. Skala och dela sötpotatisarna i mindre bitar. Skala och skär morötterna i bitar.
Blanda samman olja, senap och persilja i en bunke.
Blanda samman rotfrukterna och placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Häll över senapsoljan och rör om noga.
Rosta rotfrukterna i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och placera den halva falukorvsringen vid sidan på plåten. Ugnsstek vidare ca 20 minuter.
Klipp lite kryddgrönt över vid serveringen.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Pytt i panna med falukorv

Falukorvsgratäng med ostsås

Gratinerad falukorv à la Italien

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons