Annons

Annons

Mozzarellafylld lövbiff med medelhavsgrönsaker

Stek grönsakerna i ugnen och toppa med den snabbstekta lövbiffen och middagen är klar, enklare kan det inte bli.

Annons
Mozzarellafylld lövbiff med medelhavsgrönsaker

Mozzarellafylld lövbiff med medelhavsgrönsaker

4 personer
600 g lövbiff
2 mozzarellabollar
1/2 kruka basilika
salt, svartpeppar
smör att steka i
rosmarin till garnering

Medelhavsgrönsaker:
1 kg potatis, fast sort
1 liten squash
1 röd paprika
1 orange paprika
1 röd lök
3 msk olivolja
salt, svartpeppar
3 msk grovt hackade örter

Kryddsmör:
200 g smör
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk finrivet citronskal
2-3 msk hackade örter

Kryddsmör: Mixa smör, vitlök, citronskal och örter. Forma en rulle och svep in i plastfolie. Förvara kallt till serveringen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och klyfta potatisen. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta, peppra och blanda om. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
Dela squash och paprikor i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Blanda grönsakerna med potatisen på plåten. Ändra ugnsvärmen till grill och rosta vidare ca 15 minuter.
Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Skiva mozzarellan och fördela på köttet. Lägg på basilikablad och vik ihop från båda hållen. Salta och peppra.
Hetta upp smör och stek köttet ca 3 minuter på varje sida. Lägg köttet på den rostade potatisen och grönsakerna. Garnera med rosmarin.
Servera med kryddsmör.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Fylld lövbiff med mandelpotatispuré

Fransk lövbiff med parmesanpotatis

Lövbiffsrullader med läckra tillbehör

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons