Annons

Annons

Mumsiga glutenfria mandelkakor

Söta mandelkakor med russin och apelsinsmak!

Annons

AR Baka glutenfritt 4615- Janet Gustavsson

ca 30 kakor
2 dl mandelmjöl
1/2 dl potatismjöl
2/3 dl strösocker
2 msk fiberhusk
1 dl russin
2 msk rivet apelsinskal
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
3 ägg
3 dl filmjölk

Smält smöret i en kastrull på låg värme. Låt svalna.
Blanda samtliga torra ingredienser. Vispa samman ägg, smält smör och filmjölk. Vänd ner smeten i den torra mjölblandningen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa, alternativt fördela smeten med sked i smorda mördegsformar. Grädda i ca 15 minuter.

Recept av Janet Gustavsson och Dansukker
Foto Erik Karlsson

01 Sponge cake.jpg

Glutenfri mjukpepparkaka

Baka glutenfritt Nikon 1

Glutenfri päronpaj med mandel

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons