Annons
Annons

Baka godaste müslibrödet!

Hembakat är godast! Gör degen på kvällen och baka sedan ut matbrödet morgonen därpå.

muslibröd

10-12 stycken
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 tsk flytande honung
1 1/2 dl rågsikt
4 dl vetemjöl
100 g russin
150 g hasselnötskärnor

Garnering:
1/2 dl havregryn

Dag 1: Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vatten, salt och honung i en degskål. Tillsätt mjölet, lite i taget, tillsätt russin och grovt hackade hasselnötter. Arbeta samman degen, ställ i kylskåp till nästa dag.

Annons

Dag 2: Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord, kavla ut till en degplatta, ca 3 cm hög. Pensla med vatten, strö över havregryn. Skär i 10-12 bitar och lägg över på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
Ställ in i mitten av ugnen, speja med lite vatten och sänk värmen till 200 grader. Grädda i ca 12-15 minuter.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…