Annons

Annons

När jag bakar glutenfritt blir allt ganska platt

Vår expert Sofia Antonsson svarar på läsarnas frågor.

Annons

Året Runt

Fråga: När jag bakar glutenfritt blir allt ganska platt. Hur får jag t ex en hög tårta?

Svar: Tricket när man bakar glutenfritt är att använda en ganska lös deg. Ju mer mjöl, desto svårare har degen att resa sig. Det är bra att använda fibertillsatser som hjälper till att binda vätskan i degen. På så sätt är det lättare att få höjd på degen. Att baka i en form ger bra höjd.

Recept – Daimtårta

Fler frågor och svar:

Vad ska man som nybörjare tänka på när man bakar glutenfritt?

Kan jag byta samma mängd vanligt mjöl mot glutenfritt i ett recept?

Varför blir mitt nybakta bröd torrt redan efter några timmar?

LÄS OCKSÅ

Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons