Annons

Annons

När jag bakar glutenfritt blir allt ganska platt

Vår expert Sofia Antonsson svarar på läsarnas frågor.

Året Runt

Fråga: När jag bakar glutenfritt blir allt ganska platt. Hur får jag t ex en hög tårta?

Svar: Tricket när man bakar glutenfritt är att använda en ganska lös deg. Ju mer mjöl, desto svårare har degen att resa sig. Det är bra att använda fibertillsatser som hjälper till att binda vätskan i degen. På så sätt är det lättare att få höjd på degen. Att baka i en form ger bra höjd.

Annons

Recept – Daimtårta

Fler frågor och svar:

Vad ska man som nybörjare tänka på när man bakar glutenfritt?

Kan jag byta samma mängd vanligt mjöl mot glutenfritt i ett recept?

Varför blir mitt nybakta bröd torrt redan efter några timmar?

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…