Annons
Annons

Nattjäst morotsbröd med pumpaströssel

Baka med morot! Det gör brödet saftigt och gott. Ett bröd som passar fint som bjudmat.

Annons

Nattjäst morotsbröd

1 bröd:

3 morötter
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
1 dl pumpakärnor
ca 1 liter vetemjöl special

STRÖSSEL:
2 dl pumpakärnor

Dag 1: Skala och finriv morötterna. Lös jästen i det kalla vattnet i en rymlig bunke. Tillsätt morot, salt, grahamsmjöl, pumpakärnor och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Täck med plastfolie, men låt en liten glipa vara öppen. Ställ kallt över natten.

Dag 2: Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över pumpakärnorna. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter tills det har fått fin färg. Låt svalna på galler.

Av Malin Landqvist Foto: Ulf Svensson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…