Annons

Annons

Nattjäst morotsbröd med pumpaströssel

Baka med morot! Det gör brödet saftigt och gott. Ett bröd som passar fint som bjudmat.

Nattjäst morotsbröd

1 bröd:

3 morötter
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
1 dl pumpakärnor
ca 1 liter vetemjöl special

STRÖSSEL:
2 dl pumpakärnor

Dag 1: Skala och finriv morötterna. Lös jästen i det kalla vattnet i en rymlig bunke. Tillsätt morot, salt, grahamsmjöl, pumpakärnor och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Täck med plastfolie, men låt en liten glipa vara öppen. Ställ kallt över natten.

Annons

Dag 2: Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över pumpakärnorna. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter tills det har fått fin färg. Låt svalna på galler.

Av Malin Landqvist Foto: Ulf Svensson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…