Annons

Annons

Nattjästa frukostfrallor

Mumsiga frukostfrallor med grahamsmjöl och fullkornsvete som får jäsa över natten.

Annons
Nattjästa frukostfrallor

Nattjästa frukostfrallor

Ca 20 stycken

25 g jäst
4 dl kallt vatten
1 dl kall mjölk
2 tsk havssalt
1 msk honung
9 1/2 dl vetemjöl fullkorn
1 d grahamsmjöl

Kväll: Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt mjölk, salt och honung och rör tills honungen har lösts upp. Tillsätt mjöl och arbeta snabbt ihop till en deg med hjälp av en slev. Degen ska vara kladdig. Strö över lite mjöl, täck med plastfolie och låt stå att jäsa i kylen över natten.

Morgon: Sätt ugnen på 225 grader.
Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Dra försiktigt ut degen till en rektangel, ca 2 cm tjock, och skär så stora bitar du vill ha. Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt med hjälp av en degskrapa eller stekspade. Pudra över lite mjöl.
Grädda gyllenbruna mitt i ugnen 15–20 minuter.

Recept och foto Åsa Swanberg

Fler goda recept att baka

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons