Annons

Annons

Naturligt glutenfria pestosnurror

Helt underbara utflyktsbullar med pizzasmak. Barnens favorit!

 

Glutenfria pizzasnurror med pesto

Pizzasnurror med pesto

ca 16 st

4 dl vatten
25 g jäst
1 dl olivolja
1 tsk pizzakrydda (utan salt)
1 tsk salt
1 tsk socker
¾ dl psylliumfröskal
2 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1 burk pesto
riven ost

Annons

Mät upp ljummet vatten i en skål och smula ner jästen. Tillsätt olivolja och kryddor. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt därefter psylliumfröskal. Vänd ner båda mjölsorterna och blanda om degen kraftigt för hand i en minut. Låt därefter degen jäsa i en halvtimme.

Sätt ugnen på 250°.

Häll ut degen på mjölat bakbord. Du behöver inte vara rädd för att arbeta in för mycket mjöl för degen blir väldigt saftig ändå. Kavla ut degen till en rektangel.

Bred ut all pesto i ett jämnt lager och strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan som en rulltårta och skär sedan i skivor. Lägg varje skiva med snittytan uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper, tryck till med handflatan så att du får en platt bulle. Upprepa tills all deg är uppskuren.

Grädda snurrorna ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna helt innan servering.

Recept och foto: Malin Båtmästar
Malin Båtmästar är bloggare och kokboksförfattare. Hon har just kommit ut med en ny bok, ”Naturligt glutenfritt”.

Prova också:
Naturligt glutenfria morotsrutor

Naturligt glutenfria chokladcookies

Naturligt glutenfria sockermunkar

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…