Annons

Annons

Naturligt glutenfritt morotsbröd i långpanna

Det är något speciellt med morotsbröd - det blir så otroligt saftigt och gott! Dessutom blir det lite sött. Och nyttigt, inte minst. Här bjuder bloggaren Malin Båtmästar på sitt mästerliga långpannebröd.

Naturligt glutenfria morotsrutor

Naturligt glutenfria morotsbröd i långpanna

Ca 15 bitar

25 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 msk flytande honung
2 tsk havssalt
1 tsk torkad timjan
1 dl turkisk yoghurt
40 g (1 dl) glutenfria havregryn
40 g (1/2 dl) sesamfrön
40 g (1 dl) psylliumfröskal
100 g (2 dl) rismjöl
100 g (2 dl) bovetemjöl
100 g (1 1/2 dl) glutenfritt havremjöl
2 morötter, skalade och fint rivna
1 ägg

Annons

Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt honung, salt och timjan. Rör ner yoghurten. Tillsätt havregryn, sesamfrön och psylliumfröskal och rör om ordentligt.
Mät upp mjölsorterna och arbeta ner dem i degen.
Tillsätt morötterna och eventuellt morotssaft som kommit från rivningen.
Rör till sist ner ägget och blanda om degen ordentligt. Ställ degen att jäsa på ett varmt ställe i 30 minuter.

Ta fram en plåt och klä den med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på plåten och pudra över rejält med mjöl så att degen går att trycka ut med fingrarna. Skär rutor i degen. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa ytterligare 15 minuter.

Sätt ugnen på 200°.
Ställ in plåten i mitten av ugnen. Grädda brödet ca 20 minuter.

Tips:
Låt brödet svalna helt innan du skär det i bitar.

Recept och foto: Malin Båtmästar

Prova också:

Glutenfria hasselnötskakor
Glutenfri ugnspannkaka med banan
Glutenfria pannkakasmuffins

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…