Annons

Annons

Njut av glass i sommarvärmen

Jordgubbsglass

De små kakbitarna ger glassen ett härligt crunch. Servera gärna färska jordgubbar till.

Jordgubbsglass med smulade chokladcookies
ca 6 personer:
1 1/2 gelatinblad
3 dl standardmjölk
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1/2 dl honung
6 äggulor
1 dl strösocker
200 g frysta jordgubbar
150 g chokladcookies (ev glutenfria)

Annons

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll mjölk och grädde i en rymlig tjockbottnad kastrull. Skåra vaniljstången, skrapa ner fröna i grädden och lägg även i stången. Tillsätt honungen. Låt koka upp och dra kastrullen från värmen.

Gilla Året Runt på Facebook

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Rör ner lite varm gräddmjölk i äggsmeten. Häll sedan äggsmeten i mjölkkastrullen och sjud, koka ej, under omrörning tills det börjar tjockna. Dra bort från värmen och häll direkt över i en rostfri bunke. Krama ur gelatinbladen och rör ner i smeten. Låt svalna.

Mixa frysta jordgubbar med glassmeten. Krossa kakorna och smula ner dem. Kör massan i glassmaskin ca 45 minuter. Eller häll över i en bunke och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Rör om då och då.

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…