Annons

Annons

Grönsaksfrittata

En härlig italiensk omelett som passar fint på buffébordet, som tilltugg i bitar, eller som middag med en grönsal­lad till.

Annons

Året Runt
6 personer:
500 g broccoli, 2 stånd
2 buntar grön sparris
ca 8 salladslökar
1 orange paprika
1 röd paprika
1 knippe gräslök
250 g lagrad ost, t ex Västerbottenost
12 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk smör till formen

Garnering:
kryddgrönt, t ex gräslök eller persilja

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform och pla­cera bakplåtspapper i botten på formen.

Dela broccolin i små buketter, koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av. Bryt av nedre delen av sparrisen. Koka i lätt­saltat vatten ca 2 minuter, ta av och spola av i kallt vatten. Dela halva mängden sparris i mindre bitar och spara resterande hela.

Ansa salladslöken och ko­ka den i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av i kallt vat­ten, dela i mindre bitar.

Kärna ur och tärna paprikorna. Klipp gräslöken och riv osten.Varva grönsaker, ost och kryd­dor i den smorda formen. Lägg hel sparris överst i en dekora­tiv rad.

Vispa ägg och kryd­dor och häll över grönsakerna, peta med en gaffel så att stan­ningen rinner ner mellan grön­sakerna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med sticka att den är klar, täck med folie om den får för myc­ket färg. Dela i mindre bitar och servera.

Av: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons