Annons

Annons

Örtkryddad fläskfilé, rostade rotfrukter och ostkräm

Ordna fest på hemmaplan. Lyxa till det med helstekt fläskfilé och rotfrukter.

Annons

Ska du bjuda på fest eller ska du fira något? Här hittar du recepten som passar till festen.

Örtkryddad fläskfilé, rostade rotfrukter och ostkräm
 4 personer
1 påse delikatesspotatis, 900 g
3 morötter
200 g rotselleri
2 msk olivolja
2 msk finhackade valfria örter
600–700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad timjan
flingsalt

Ostkräm:
1 1/2 dl riven lagrad ost
2 1/2 dl kesella
1 dl ajvar relish

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta potatisen och halvera den. Skala morötter och rotselleri och dela i mindre bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Häll över olja och hackade örter, vänd om så att allt blandas. Rosta mitt i ugnen ca 40 minuter.

Putsa köttet och salta och peppra. Bryn köttet runt om i lite matfett. Klappa in persilja, timjan och flingsalt runt om filén.

När ca 22 minuter återstår av ugnstiden, placera köttet bredvid rotfrukterna och stek vidare de återstående minuterna eller tills stektermometern visar på ca 70 grader.

Rör ihop ingredienserna till ostkrämen.

Ta ut och skiva köttet i kraftiga skivor.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Ska du bjuda på fest eller ska du fira något? Här hittar du recepten som passar till festen.

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons