Annons

Annons

Nötmazariner i läckra havreformar

Havreformar med en kolaseg 
fyllning. Kakorna går bra att frysa och plocka fram lagom till gofikan.

Nötmazariner i havreformar

ca 20 stycken

ca 20 aluminiumformar
175 g smör
11/2 dl havregryn
1 ägg
11/2 dl strösocker
21/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g smör
4 msk vispgrädde
11/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
40 g hasselnötter
30 g pistaschmandlar

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda rumsvarmt smör och 
havregryn. Vispa ihop ägg med socker och rör ner i havresmeten.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det och blanda till en jämn smet. Klicka ner
smeten i formarna. Tryck till lite
i mitten och ”tumma upp” smeten
lite åt sidorna. Grädda strax under mitten av ugnen, ca 15 minuter.

Fyllning: Blanda rumsvarmt smör med grädde, socker och mjöl
i en kastrull. Låt blandningen sjuda tills det börjar tjockna, 7–8
minuter. Tillsätt hackade hasselnötter och pistaschmandlar, rör om. Fördela smeten i formarna och
grädda mazarinerna i ytterligare 8–10 minuter.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mazarinäppelkaka med kardemumma

Pistasch- och pinjenötskakor – glutenfria

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…