Annons

Annons

Nötpanerad lax

Ugnsbakad lax med ett krispigt täcke av nötter. Ett riktigt trevligt middagstips!

Nötpanerad lax

4 personer

4 portionsbitar laxfilé
salt, svartpeppar
1 msk senap
1 msk pinjenötter
1 msk hackade valnötter
1 msk hackade hasselnötter
1 msk flagad mandel

Sås:
1 1/2 dl crème fraiche
1 lime, rivet skal
salt, svartpeppar

Annons

Servera med:
700 g delikatesspotatis
1 röd paprika
grönsallad

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda filéerna med salt och peppar. Pensla på senap. Blanda nöthack och flagad mandel.

Gilla Året Runt på Facebook

Tryck den senapspenslade ytan av laxen mot nötterna så de fastnar, lägg i ungsform och ställ in i ugn ca 12 minuter. Rör ihop såsen och servera till fisken tillsammans med kokt potatis, en grönsallad och strimlad paprika.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…