Annons

Annons

Nu kommer en helt ny chokladsort: rosa choklad!

De klassiska chokladsorterna är mörk, ljus och vit – men det är dags att göra plats för en ny sort i chokladhyllan. Nu kommer en naturligt rosafärgad choklad.

Är världen redo för rosa choklad? Det hoppas i alla fall den schweiziska kakaotillverkaren Barry Callebaut, som nu lanserar en chokladsort som är vare sig brun eller vit – utan rosatonad.

Det handlar alltså inte om vit choklad som färgats rosa, utan om en naturligt rosafärgad chokladsort med högre kakaohalt än vit choklad. Den rosa chokladen produceras av röda kakaobönor, vars unika färg och smak ger chokladen en rosa ton och en söt, lite fruktig chokladsmak, helt utan färgämnen och smaktillsatser.

Annons

Innan chokladsorten når godishyllorna behöver den dock godkännas som livsmedel, en process chokladtillverkarna tror kan ta upp till ett år.

Text: Malin Karlberg
Källa: Eater.com
Foto: Barry Callebaut
Artikeln publicerades först på Femina.

Läs också:

Ät choklad varje dag – få en större och yngre hjärna

Smulpaj med bär och vit choklad

Chokladrulltårta med blåbär

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…