Annons

Annons

Nutellabullar fria från gluten

Bullar med mandelmassa och Nutella i en oslagbar kombination, lett riktigt godisrecept!

Annons
nutellabullar

Baka ljuvliga nutellabullar och bjud på fika.

12 st bullar
75 g smör
25 g jäst
1 msk fiberhusk
2,5 dl standardmjölk
0,5 dl ljus sirap
3/4 dl kesella 10 %
1 krm salt
1/2 dl strösocker
200-225 g glutenfri fin mjölmix Semper

Fyllning:
75-100 g riven mandelmassa
75-100 g Nutella

Pensling:
smält smör
råsocker
strösocker

Smält matfettet och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp jästen i lite av degspadet och häll över resterande degspad. Tillsätt fiberhusk och låt blandningen svälla i ca 10 minuter.

Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmixen. Arbeta samman allt i maskin ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 40 minuter.

Riv mandelmassan. Rör Nutellan mjuk och blanda samman med mandelmassan.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda degen smidig och rulla ut den till en lång längd.
Dela degen i 12 lika stora delar och rulla varje del till en bulle. Lägg bullarna i formar. Man kan ställa formarna i ett muffinsbleck för att ge mer stadga.

Gör ett hål i bullens mitt, spritsa eller klicka ner krämen. Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.  Sätt ugnen på 200–225 grader och grädda strax under ugnens mitt ca 10 minuter. Vid servering smält smöret, pensla bullarna och doppa dem i strösocker blandat med råsocker.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Följ oss på instagram.com/vialskarglutenfritt

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons