Annons

Annons

Öppen glutenfri lasagne med gräddig tomatsås

Enkel men lyxig variant av lasagne som passar fint både till vardags och som helgmiddag.

Lasagne

LÄS OCKSÅ: Redaktionens test av glutenfri pasta

4 personer
4 skivor parmaskinka
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten aubergine, 325 g
1 burk hela tomater, 400 g
1 dl vispgrädde
250 g glutenfria lasagneplattor
1 dl parmesan, finriven
40 g babyspenat
1/2 kruka färsk basilika
olivolja till stekning
salt, peppar

Annons

Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Baka den i ugnen ca 5 minuter, tills den är knaprig. Låt svalna något och bryt sedan i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna auberginen.  Stek lök, vitlök och aubergine i olivolja under omrörning 5 minuter. Tillsätt tomater och låt koka upp. Koka utan lock 20 minuter. Rör ner grädde, salta och peppra. Fortsätt koka 10 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Om lasagneplattorna är för långa, dela dem så att du har totalt 8 bitar. Koka dem i saltat vatten enligt anvisning på paketet. Låt rinna av. Lägg ut lasagneplattor på tallrikar och varva med sås, skinkchips, parmesan, basilikablad och spenat. Servera direkt.

Av Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ: Redaktionens test av glutenfri pasta

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…