Annons

Annons

Öppen glutenfri lasagne med gräddig tomatsås

Enkel men lyxig variant av lasagne som passar fint både till vardags och som helgmiddag.

Annons

Lasagne

LÄS OCKSÅ: Redaktionens test av glutenfri pasta

4 personer
4 skivor parmaskinka
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten aubergine, 325 g
1 burk hela tomater, 400 g
1 dl vispgrädde
250 g glutenfria lasagneplattor
1 dl parmesan, finriven
40 g babyspenat
1/2 kruka färsk basilika
olivolja till stekning
salt, peppar

Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Baka den i ugnen ca 5 minuter, tills den är knaprig. Låt svalna något och bryt sedan i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna auberginen.  Stek lök, vitlök och aubergine i olivolja under omrörning 5 minuter. Tillsätt tomater och låt koka upp. Koka utan lock 20 minuter. Rör ner grädde, salta och peppra. Fortsätt koka 10 minuter.

Om lasagneplattorna är för långa, dela dem så att du har totalt 8 bitar. Koka dem i saltat vatten enligt anvisning på paketet. Låt rinna av. Lägg ut lasagneplattor på tallrikar och varva med sås, skinkchips, parmesan, basilikablad och spenat. Servera direkt.

Av Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ: Redaktionens test av glutenfri pasta

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons