Annons

Annons

Öppen skaldjurslasagne

Öppen skaldjurslasagne

En elegant lasagnerätt att överraska vännerna med. Lasagnen förkokas och blir färdig bums!

4 PERSONER:

8 lasagneplattor, färska
125 g salladslök
500 g sparris
SÅS:
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl torrt, vitt vin
2 dl mjölk
4 msk hummerfond
4 dl matlagningsgrädde
250 g skalade räkor
salt, svartpeppar
TOPPING:
4 msk stenbitsrom
riven parmesan

Annons

Koka lasagneplattorna mjuka i lättsaltat vatten. Lägg dem mellan två diskhanddukar så att de håller sig varma.

Skiva löken fint. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen och skär i bitar. Koka sparrisen någon minut tills den är knappt mjuk. Låt rinna av.

Sås: Smält smör i en kastrull och fräs löken några minuter tills den mjuknat. Pudra över mjölet och rör om. Häll i vin och låt koka ihop till hälften. Tillsätt mjölk, hummerfond och grädde. Sjud i 5 minuter medan du rör om. Krydda. Blanda ner räkor och låt dem bli genomvarma.

Varva lasagneplattor med sås och sparris. Toppa med rom och strö över riven parmesan.

Av Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…