Annons
Annons

Örtmarinerad fläskfilé

Fläskfilén har fått en härlig, örtig marinad som ger mycket smak. En maträtt som passar perfekt på buffébordet.

fläskfilé perfekt till buffén

Servera örtmarinerad fläskfilé på sommarbuffén.

8 personer
2 fläskfiléer, à ca 600 g
ca 3 msk smör
salt, peppar

Marinad:
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor, pressade
1 rödlök, finhackad
2 msk senap
1/2 dl finhackad slätbladig persilja
2 msk finhackad timjan
2 msk finhackad rosmarin
1/2 röd chili, finhackad

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 200 grader.

Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn i smöret så att det får fin färg. Lägg över köttet i en ugnsform och stek vidare mitt i ugnen ca 20 minuter.

Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Skiva köttet tunt och lägg på ett uppläggningsfat. Häll marinaden över. Låt stå ett par timmar övertäckt i kylen.

Garnera vid serveringen.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler goda recept som passar fint på buffébodet hittar du här>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…