Annons

Annons

Glutenfri ostpaj med ansjovis

En smakrik paj! Ett perfekt recept till buffén!

Ostpaj
4 portioner

Pajdeg:
3 potatisar, kokta
50 g smör
1 1/4 dl majsstärkelse
1 dl riven Västerbottenost

Fyllning:
2 dl riven Västerbottenost
3 dl matlagningsgrädde
3 ägg
1 burk ansjovis (125 g)
1 kvist rosmarin
1 dl oliver, svarta

Annons

1. Mixa kokt potatis, smör, majsstärkelse och riven ost till en pajdeg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ställ kallt 30 minuter.
3. Strö lite ost över pajskalet. Rör samman grädde med resten av osten, ägg och spadet från ansjovisen. Häll i pajskalet.
4. Lägg ansjovisen vackert i pajskalet.
5. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader, ca 35 minuter.
6.Toppa med oliver och rosmarin.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…