Annons

Annons

Glutenfri ostpaj med ansjovis

En smakrik paj! Ett perfekt recept till buffén!

Annons

Ostpaj
4 portioner

Pajdeg:
3 potatisar, kokta
50 g smör
1 1/4 dl majsstärkelse
1 dl riven Västerbottenost

Fyllning:
2 dl riven Västerbottenost
3 dl matlagningsgrädde
3 ägg
1 burk ansjovis (125 g)
1 kvist rosmarin
1 dl oliver, svarta

1. Mixa kokt potatis, smör, majsstärkelse och riven ost till en pajdeg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ställ kallt 30 minuter.
3. Strö lite ost över pajskalet. Rör samman grädde med resten av osten, ägg och spadet från ansjovisen. Häll i pajskalet.
4. Lägg ansjovisen vackert i pajskalet.
5. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader, ca 35 minuter.
6.Toppa med oliver och rosmarin.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons