Annons
Annons

Paella med skaldjur och kyckling

I den spanska paellan är saffran en självklar krydda. Ett recept som passar bra när du vill bjuda på något som känns lite kul och lyxigt.

 

Paella

Fresta med paella med skaldjur och kyckling.

4–6 personer
1 påse blåmusslor, 1 kg
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 knippa bladpersilja, hackad
4 dl vitt vin
1 påse saffran, 0,5 g
5 dl avorioris
salt, peppar
2 kycklingfiléer
2 chorizokorvar
1 röd paprika
2 stjälkar blekselleri
100 g sugarsnaps eller sockerärter
40 räkor med skal
1 citron

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.

Skrubba musslorna och sortera bort dem som inte sluter sig eller är trasiga. Hacka vitlök och schalottenlök. Fräs hälften av löken och persiljan i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt musslor och vin. Lägg på lock och koka tills musslorna öppnar sig, ca 5 minuter. Sila av vätskan och spara den.

Bryn kycklingfiléerna så de får färg. Lägg över i en ugnsform och stek klart i ugnen, ca 20 minuter.

Skär korven i slantar och stek dem. Fräs resten av löken i lite olja tillsammans med saffran. Tillsätt riset och häll på musselbuljongen. Koka riset mjukt. Smaka av med salt och peppar.

Strimla paprikan och hacka bleksellerin grovt. Strimla sugarsnapsen fint. Skala räkorna, spara några med skal som dekoration. Vänd ner alltsammans i riset.Skär kycklingen i bitar och vänd ner dem samt räkor och musslor. Skär citronen i klyftor och dekorera grytan.

Av Janet Gustavsson Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…