Annons

Annons

Färskpotatispaj 
med lax

Så läckert och festligt med en paj på färskpotatis och gravad lax. Toppa gärna med sparris och rädisor!

Paj med färskpotatis och gravad lax recept

Paj med färskpotatis och gravad lax – recept

4–6 personer

3 dl vetemjöl
125 g smör
1 dl hackad dill
2 msk vatten, iskallt
Fyllning:
600 g kokt färskpotatis
1 rödlök
200 g gravad lax
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 msk skånsk senap
salt och peppar
Garnering:
grön sparris
rädisor
dill

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa mjöl, smör och dill till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i pajformen 
och ställ kallt, 30 minuter.
3. Tärna potatisen. Skala och finhacka rödlöken. Lägg det i pajformen. Strimla laxen och lägg ner i formen, men spara
en smal skiva till garnering.
4. Vispa samman ägg, grädde, senap, 
salt och peppar och häll det i formen. Grädda pajen mitt i ugnen, ca 30 minuter, tills fyllningen har stannat.
5. Ansa sparrisen och koka eller stek den lätt. Ansa rädisorna och skär i kvartar. Toppa pajen med den sparade laxen formad som en ros, sparris, rädisor och dill.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Västerbottenpaj med skaldjur

Broccolipaj med tomatsallad

Fredagsmys med tacopaj

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…